Νικά δ’ ο μείων τον μέγαν δίκαι’ έχων

Ο μικρός νικάει τον μεγάλο όταν έχει δίκιο | Αισχύλος, 525-456 π.Χ. |

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

210 4137187

Δικηγόρος Πειραιά Γιάννης ΙωαννίδηςΟ  Γιάννης  Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1954 στις Μενετές Καρπάθου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου λόγω των εξαιρετικών του επιδόσεων έλαβε υποτροφία τα τρία έτη των σπουδών του  και εν συνεχεία έγινε δεκτός  και παρακολούθησε τα μαθήματα του τμήματος “Air and Space Law”  (Αεροπορικό Δίκαιο) από το  Πανεπιστήμιο  McGill  University  Montreal  του Καναδά,

Αφοσιώθηκε όμως στη μαχόμενη δικηγορία, την οποία ασκεί ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, διατηρώντας δικό του γραφείο στο κέντρο της πόλης από το 1980 μέχρι και σήμερα.

Χειρίστηκε και χειρίζεται σοβαρές υποθέσεις (όπως διεκδικήσεις  ακινήτων – εγκλήματα δια του τύπου τελούμενα – υποθέσεις  από σοβαρά ιατρικά σφάλματα – αστική και ποινική ευθύνη ιατρών – ενδοοικογενειακή βία – αγωγές αποκτημάτων μεταξύ συζύγων, οικογενειακά θέματα – ανθρωποκτονίες  –  σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών).

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα των ελλήνων της ομογένειας και την εκπροσώπηση αυτών ενώπιον των Ελληνικών Αρχών διότι και ο ίδιος προέρχεται από γονείς μετανάστες.

Ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της νομικής επιστήμης, παρακολουθώντας σεμινάρια και διαλέξεις, όπως:

«Διαπραγματεύσεις για Δικηγόρους (Επίπεδο 1 και 2)», «Ποινική Δίκη»,

«Ειδικά Θέματα Ανωνύμων Εταιρειών»,

«Η προσφυγή και η Διοικητική Επίλυση Διαφοράς στο Φορολογικό Δίκαιο»,

«Προβλήματα από τη λύση της Σύμβασης Εργασίας» 

Σε πολλές από τις υποθέσεις που έχει χειριστεί, έχουν εκδοθεί  δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.